АфроБаскет - Жени - Квалификации

АфроБаскет - Жени - Квалификации

Links
Wikipedia

Wikipedia - AfroBasket Women

The AfroBasket Women (formerly FIBA Africa Championship for Women) is the women's basketball continental championship of Africa, played biennially under the auspices of FIBA, the world governing body for basketball, and the African zone thereof. The tournament also serves to qualify teams for participation in the quadrennial FIBA Women's World Cup and the Olympic Games.

АфроБаскет за жени - Квалификации е баскетболен турнир за жени, организиран от Международната баскетболна федерация (ФИБА). Турнирът служи като квалификация за АфроБаскет за жени, континенталното първенство на Африка за женски баскетболни отбори.

Квалификациите се провеждат в няколко дивизии, като отборите се състезават за правото да се класират за финалния турнир на АфроБаскет за жени. Финалният турнир обикновено се провежда на всеки четири години и включва най-добрите женски баскетболни отбори от Африка.

АфроБаскет за жени - Квалификации предоставя на африканските женски баскетболни отбори възможност да се състезават на международно ниво и да се подобряват. Турнирът също така играе роля за развитието на женския баскетбол в Африка и помага за идентифицирането и развитието на талантливи играчи.