Malta Cup Women

Links
Wikipedia

Wikipedia - Maltese Women's Cup

The Maltese Women's Knock-Out is the annual cup competition for women's football teams in Malta. Established in 1995–96, the competition is organised by the Malta Football Association.

**Турнир по футбол за жени в Малта „Купа на Малта“**

"Купата на Малта" за жени е престижен международен футболен турнир, който се провежда ежегодно в Малта. Турнирът събира някои от най-добрите женски отбори в света, за да се състезават за желаната трофей.

"Купата на Малта" е създадена през 2008 г. и оттогава се е превърнала в едно от най-очакваните събития в женския футболен календар. Турнирът предоставя възможност на участниците да изпитат своите умения срещу силна конкуренция и да представят страната си на световната футболна сцена.

Последният турнир се проведе през 2023 г. и събра осем отбора от Европа и Северна Америка. В оспорвани мачове победител стана отборът на [Име на отбора].

"Купата на Малта" за жени е не само спортно събитие, но и възможност за популяризиране на женския футбол и насърчаване на развитието му в Малта и по света. Турнирът вдъхновява младите момичета и жени да се занимават с този спорт и да преследват мечтите си за футболно величие.