PMMS Lady Mariners Women

Leagues Played
Philippines NAASCU Women 2

Results

Philippines NAASCU Women 10/09 04:30 - Enderun Lady Titans Women v PMMS Lady Mariners Women L 64-33
Philippines NAASCU Women 10/04 08:00 - PMMS Lady Mariners Women v Enderun Lady Titans Women L 35-62
"PMMS Lady Mariners Women" е филипински отбор по баскетбол за жени. Те участват във филипинската баскетболна лига за жени (WNBL). Отборът е основан през 2020 г. на базата на състава на Поморската академия на Филипините (PMA). Отборът е собственост на Philippine Merchant Marine Service, Inc. (PMMS), която е официален спонсор на отбора.

Главният треньор на отбора е Блум Алтиморе, който е бивш филипински национален състезател и треньор. „PMMS Lady Mariners Women“ играят домакинските си мачове в арената на PMA в Манила.

Отборът постигна няколко забележителни постижения от основаването си. През 2021 г. те спечелиха женската лига на PMA и се класираха за WNBL. През 2022 г. отборът се класира за финалите на WNBL, но загуби от „NorthPort Batang Pier Lady Wolves“.

„PMMS Lady Mariners Women“ са един от най-перспективните отбори във филипинския баскетбол за жени. Те имат силен състав от талантливи играчи и са водени от опитен треньор. Отборът е решен да постигне успех във WNBL и да продължи да се бори за първенството.